5 grunde til du skal overlade systemvalg og -implementering til en IT-konsulent (og 3 grunde til du IKKE skal)

Du kender dilemmaet alt for godt. Du er stødt på det mange gange i din virksomhed. Det evige spørgsmål:

“Skal vi klare det in-house eller skal vi hyre en ekstern konsulent?”

Det er en svær beslutning. Især når det kommer til IT-systemer, der udvikler sig så hurtigt, at selv Usain Bolt kan have svært ved at følge med. Og samtidig er systemvalg og -implementering super essentielt for at din virksomhed kan få succes i en meget digital tidsalder.

Men alt det ved du godt. Det, du mangler, er argumenter for og imod, så du bedre kan træffe den rigtige beslutning for dig og din virksomhed.

Enter den her artikel!

Vi har samlet de 5 vigtigste grunde til, at du skal overlade alt det der med valg og implementeringer af IT-systemer til en ekstern konsulent – og lige så vigtig: 3 grunde til du IKKE skal gøre det.

I stikordsform er de 5 grunde FOR at hyre en ekstern IT-konsulent:

   1. Stor og specialiseret erfaring og ekspertise

   1. Objektiv tredjepart, der kan gå imod plejer

   1. Større effektivitet, så du sparer tid

   1. Med på det teknologiske beat

  1. Minimerer risikoen for fejl

Og de 3 grunde MOD at hyre en ekstern IT-konsulent:

   1. Risiko for at blive afhængig af konsulenten

   1. Større økonomisk investering up front

  1. Mulighed for misforståelser

Men du har selvfølgelig brug for lidt flere detaljer end det.

Så lad os nu dykke lidt dybere ned i de 5 grunde til, du skal suse ud og hyre en IT-konsulent.

Derfor skal du hyre en IT-konsulent til at vælge og implementere dine IT-systemer

Hvad smager bedst? Mad på en god restaurant eller din hjemmelavede mad?

Svaret er selvfølgelig, at det kommer an på kokken. Du kan få fantastisk mad på en restaurant, men det koster nok lidt mere, end hvis du selv svinger kødgryderne derhjemme. Du kan også være en eminent hjemmekok, men skal du lave Beef Wellington med rødvinsglace, kommer du måske til kort.

Det samme gør sig gældende, når du skal hyre en ekstern IT-konsulent. De er nemlig eksperter indenfor deres specifikke fagområder. 

Men hvad er fordelene ved at hyre en IT-konsulent?

1. Stor specialiseret erfaring og ekspertise

Du får ikke kun ekspertviden, men også eksperterfaring.

En IT-konsulent har typisk arbejdet på tværs af mange projekter og brancher. Det giver dem en bred vifte af erfaringer og en dyb forståelse af forskellige teknologiske løsninger. Og hvilke løsninger, der passer bedst til lige netop din situation.

Det betyder blandt andet, at konsulenten kommer  med  indsigter og anbefalinger, der er baseret på best practice og gode resultater i virksomheder, der minder om din.

Og netop den ekspertise er afgørende, når du skal navigere et evigt udviklende IT-landskab, hvor en lille fejl kan være både tidskrævende og dyr at rette op på.

2. En objektiv sparringspartner, der kan se på din virksomhed med friske øjne

Hvis du har svært ved at beslutte hvilke IT-systemer, der er det rigtige for din virksomhed, kan en IT-konsulent være en hjælpsom sparringspartner.

Som virksomhedsejer kan du ikke kende alle de nye muligheder, løsninger og typer af integrationer, der hele tiden dukker op. Derfor kan du nemt komme til at vælge noget “du kender”, fordi det er mere trygt. Men det er ikke nødvendigvis det bedste valg for din virksomhed.

Og her kan en IT-konsulent fungere som en sparringspartner udefra, der kan komme med en objektiv vurdering af, hvad virksomheden reelt har brug for, når det kommer til at vælge og implementere IT-systemer.

3. Større effektivitet = tid sparet

Det kan tage ret lang tid, hvis du skal lave dybdegående research og udvikle dine egne eller dine medarbejderes IT-kompetencer, så de er på niveau med en ekstern IT-konsulent. Meget lang tid.

Så hvis du i stedet hiver fat i en IT-konsulent, får du adgang til al den viden og erfaring, du har brug for. Med det samme. På den måde sparer du en masse tid, du i stedet kan bruge det, du er god til: 

At drive din virksomhed.

4. Med på det teknologiske beat

Når du skal vælge den rigtige digitale løsning til din virksomhed, skal du svare på 2 spørgsmål:

 1. Hvad har vi brug for lige nu?
 2. Hvad kan vi få brug for ude i fremtiden?

Det første spørgsmål kan være relativt nemt at svare på. Du kan nemt beskrive, hvilke behov din virksomhed har lige nu. Og på den måde undersøge dig frem til det bedste valg. Lige nu.

Men hvad så om 6 måneder, når I har 5 ekstra ansatte?
Eller om 2 år, når I har 5 gange så mange kunder?
Eller om 5 år, når I er på vej ud i Skandinavien og overvejer det engelske marked?

Her kan en IT-konsulent hjælpe med sit enorme kendskab til systemer, der passer til lige netop din virksomheds vækstrejs.

5. Minimerer risikoen for fejl

Hvis du nogensinde har prøvet at gå gennem et minefelt, så ved du, at det er meget godt at vide, hvor minerne er begravet.

Helt så dramatisk er det selvfølgelig ikke, når det kommer systemvalg og implementeringsstrategier. Men alligevel. Laver du en fejl, kan det komme til at koste dig og din virksomhed dyrt. Både økonomisk og tidsmæssigt.

Derfor kan det være en fordel at hyre én IT-konsulent, der har et kort over minefeltet, så han kan fortælle dig, hvor du ikke skal træde. Så du hurtigt og sikkert kan dine mål.Men det er selvfølgelig ikke alle, der bare skal styrte ud og finde en IT-konsulent. Faktisk er der minimum 3 grunde til, du IKKE skal hyre en IT-konsulent.

3 grunde til du IKKE skal hyre en IT-konsulent

Når vi nu har gennemgået alle fordelene ved at hyre en IT-konsulent, er det måske også på sin plads at se lidt på ulemperne. 
For dem er der selvfølgelig også et par stykker af. I hvert fald 3.

1. Risiko for at blive afhængig af konsulenten

Når IT-konsulenten kommer med en masse viden, du ikke har in-house, kan du nemt komme til at stå i en situation, hvor din virksomhed er afhængig af konsulenten for at kunne fungere. Og det er en alt for skrøbelig situation at stå i for din virksomhed.

Derfor er det vigtigt, at du sideløbende opbygger viden inde i virksomheden. For eksempel ved at uddanne nøglemedarbejdere i, hvordan de kan drifte IT-systemerne og eventuelt opdatere dem, når det unægteligt bliver nødvendigt.

På den måde får du det bedste fra begge verdener.

2. Det koster mere fra start med en konsulent

IT-konsulenter skal selvfølgelig have et honorar.

Så når du hyrer en IT-konsulent, kan det kræve en stor økonomisk investering på kort sigt. Derfor skal du tænke over, om de øjeblikkelige omkostninger for din virksomhed er det værd i forhold til de langsigtede fordele, virksomheden vil høste fra en IT-konsulent.

Og så træffe den beslutning, der er mest bæredygtig for din virksomhed.

3. Større mulighed for misforståelser

Det kan opstå kommunikationsbarrierer og misforståelser, når du arbejder sammen med en ekstern IT-konsulent.

Eftersom han ikke er fuldt integreret i den daglige drift og ikke har den samme dybe forståelse for virksomheden som du har. Kræver det tydelig og grundig kommunikation fra begge parter, så I er sikre på, I forstår hinanden.

Man kan sige at fordelen ved at IT-konsulenten ikke er biased i forhold til din virksomhed, også kan være en ulempe.

Opsummering

Der er altså både fordele og ulemper ved at hyre en IT-konsulent til at stå for systemvalg og -implementering i din virksomhed.

Fordelene er at du får hjælp fra en ekspert, der kender alt til lige netop det område, du skal bruge hjælp til. Så du på den måde undgår fejl, har adgang til den nyeste viden og får mere tid til alle de andre vigtige opgaver i din virksomhed.

Ulemperne er at det koster mere fra start, at din virksomhed kan være mere skrøbelig, hvis du bliver for afhængig af IT-konsulenten, og at der kan opstå misforståelser, hvis kommunikationen ikke er grundig og tydelig.

Det er selvfølgelig endnu mere nuanceret, end hvad vi kan nå at komme ind på i den her artikel. Men nu har du i hvert fald et bedre grundlag for at træffe den rigtige beslutning for dig og din virksomhed.

Bliv ringet op!

Har du lyst til at blive ringet op for at høre mere om Connectify, eller få svar på de spørgsmål du har i forhold til jeres forretning, så udfyld venligst formularen nedenunder, og så ringer vi dig op.

  Indholdfortegnelse