Hvad er Shopify? Lær alt om platformen

Shopify er et navn du ikke kommer udenom, hvis du har snuden bare en lille smule indenfor i E-commerce branchen. I dette blogindlæg går vi i dybden med hvad Shopify er, Hvad Shopify kan og hvordan platformen kan gavne din virksomhed.

Læs med her og bliv klog på alt hvad der hedder Shopify.

Hvad er Shopify?

Shopify er en af de mest velkendte platforme du kan bruge, når du skal staqble en webshop på benene, og bliver anvendt af næsten 2 millioner mennesker verdenen over. Nogle af de største brands i verdenen anvender Shopify som deres løsning til webshop, som for eksempel Kylie Cosmetics og Carhartt. Shopify havde i 2021 10.000 medarbejdere, og omsatte i 2020 for over $2.9 milliarder, hvilket svarer til lige knap 22 milliarder danske kroner.

Hvad kan Shopify?

Shopify er som nævnt en platform hvor du kan bygge din webshop op fra bunden, med alle de features du har behov for samt muligheden for at designe siden helt ned til midste detalje. Uden en platform som Shopify ville det kræve uanede mængder af både front-end og back-end udvikling, men Shopify gør det muligt, uden du overhovedet behøver at bryde hovedet med hvad back-end kode er. 

Alle der har en smule færdighed i internettet og sans for design kan bygge en velfungerende Shopify webshop.

Hvem bruger Shopify?

Platformen er meget overskuelig at navigere rundt i, hvilket gør konstruktionen af din webshop gnidningsfri. Du har uanede muligheder for at designe din webshop til at ligne præcis den tanke du har i hovedet, samtidigt med at gøre den teknisk velfungerende, med en rar brugeroplevelse for dine kunder.

Hvis du har en mindre eller mellemstor virksomhed og mangler en webshop er Shopify perfekt til dig. Shopify understøtter de fleste behov, særligt for virksomheder af disse størrelser, men er du en stor organisation kan Shopify have nogle begrænsninger. Nogle store virksomheder ønsker mere frihed til at kode det ind i deres webshop som de ønsker, og her er Shopify mere låst end andre systemer. Når det så er sagt bruger nogle af de største virksomheder i verden Shopify som platform til deres webshop, blandt andet Gymshark, Hasbro, RedBull og mange flere.

Shopify Apps

Noget af det mest smarte ved Shopify er de “apps” du kan installere på din webshop.

Shopify apps er funktioner du kan implementere på din webshop. Disse apps kommer i mange forskellige afskygninger, og udfylder forskellige behov. Det er bare at plukke ned fra hylden, og installere en ny funktion på din webshop, uden at skrive én linje kode. 

En app kunne for eksempel være et pop up vindue med et godt tilbud, et banner i toppen med en rabatkode, en chatbot eller noget helt andet.

Med over 6000 Shopify apps er det kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan tilbyde dine kunder.

Shopify hjælper dig også med at visualisere din data, såsom omsætning, besøgende og næsten alt andet du gerne vil måle på. Shopify bliver på den måde en af de foretrukne platforme at bygge sin webshop på.

Fordele og ulemper ved Shopify

Simplicitet

Fordele: Som nævnt er det let at skabe en webshop med Shopify. Du skaber en bruger og så er du igang med designprocessen, oprettelse af varer og alt dertilhørende arbejde. Det er en sjov og inspirerende proces at skabe en Shopify webshop, og du kan lynhurtigt få dit design til at se lækkert ud. Det kræver ikke mange klik før dit design virkelig spiller, og du er klar til at lukke kunderne ind i din webshop.

Ulemper: Da Shopify er så enkelt og let at bruge betyder det unægteligt, at koden der ligger bag de forskellige designmuligheder er forholdsvist standardiseret. Det betyder at de utvivlsomt lækre designs kan være begrænsede i deres funktioner, hvad du kan gøre ved dem eller bare ikke rigtig passe til lige netop dit behov. Hvis man skal have komplet frihed over den bagvedliggende kode skal man hellere kigge på løsninger som Magento eller wordpress.

Support

Fordele: Man kommer ikke altid igennem opbygningen af en webshop eller hjemmeside uden lidt bøvl, eller behovet for at stille et par spørgsmål. Her er Shopify fantastiske. De har en 24/7 support der står klar til at svare på alle henvendelser, fra oprettelse af forskellige sider til fakturering. Det er en service langt ud over det sædvanlige.

Ulemper: Shopify er også mennesker, og hvis du har et spørgsmål der går langt ud over de sædvanlige kan Shopify ikke altid svare. Måske har du et spørgsmål til et tema som en anden udvikler har lavet. Der kan du blive bedt om at kontakte udvikleren af temaet for at få svar. 

Shopify Apps

Fordele: En af de helt vilde fordele ved at bruge Shopify er muligheden fo at skabe en utrolig smart webdhop med funktionerne fra forskellige Shopify Apps. Shopify Apps kan for eksempel hjælpe dig med at håndtere fragt, nyhedsbreve og rabatkoder, så din webshop kører fuldstændig gnidningsfrit.

Ulemper: Ulempen ved de ellers smarte Shopify Apps er at de koster penge. De kan ofte være dyre, da det ikke selv er Shopify der producerer dem. 

Shopify er let for nybegyndere

Fordele: Det er simpelt og let at komme i gang med Shopify. Du opretter en bruger, og så er du i gang. Det koster endda kun lidt over 200kr om måneden, så hvis din virksomhed er ung og uden den store kapital er Shopify et godt sted at starte. Webshop builderen er let at finde rundt i, og enhver med en smule sans for design kan hurtigt skabe et stærkt grundlag for en stærk webshop. Du behøver hverken at være grafisk designer eller udvikler for at komme i gang. Koden er klar til dig i de løsninger du smider ind på siden.

Ulemper: Hvis du er super specialiseret i at bygge webshops og hjemmesider kan du hurtigt komme til at føle dig begrænset af Shopify. Koden i de forskellige blokke du kan integrere på din webshop er standardiseret, og det er ikke muligt at pille meget ved det. Du vil derfor hurtigt føle dig begrænset af de kasser Shopify vil have din webshop til at passe ned i.

Shopify POS

Fordele: Shopify POS (Point of Sale) er til dig der har en fysisk butik, men også gerne vil have en webshop. Hvis du bruger Shopify, så har du muligheden for at anvende udstyr der synkroniserer med din webshop. Alt salg, samt lagerstatus og bliver opdateret i din webshop, når du laver et fysisk salg. Du får en løsning hvor digitalt og fysisk slag smelter let sammen. Du kan også bruge Shopify POS til at skabe e-mail og social media marketing kampagner og generere rapporter omkring dine kunder både online og dem som besøger din fysiske butik

Ulemper: Et Shopify POS system passer godt til nogle forretninger, men mindre godt til for eksempel restauranter eller andre fødevarevirksomheder. Løsningen kan for nogle virksomheder forekomme lidt dyr.

Shopify Experts

Fordele: Shopify Experts er en fantastisk løsning for dig der driver en virksomhed alene. Shopify Experts giver dig mulighed for at snakke med eksperter indenfor marketing, salg, design og en lang række andre fagområder. På den måde kan du optimere din virksomhed ved hjælp fra eksperter som ved en masse om lige netop det du har behov for at vide mere om. 

Ulemper: Shopify Experts kan blive dyrt. Hvis du skal have ændret bare en lille smule kode kan du ende med at hæfte dyre domme for det. Et godt tip er altid at forhøre sig i Shopify forummet. Det er en god vidensbank med en masse oplevelser i bagagen, som du kan trække på.

Få styr på din Shopify data med Connectify

I Shopify opretter du utallige varer. Hvis du nogensinde har stiftet bekendtrskab med et ERP system ved du, at du også skal oprette varerne der, samt manuelt at holde styr på din data fra de to platforme. Det ligger der utroligt meget arbejde i, og du vil savne effektivitet.

Connectify integrerer din Shopify webshop med dit ERP system så du kan automatisere tidskrævende manuelle opgaver, centralisere din data og sikre bedre kommunikation på tværs af din virksomhed.

Du kan på den måde skalere din virksomhed, da de manuelle opgaver bliver helt eller delvist automatiserede. Al din data og arbejde med Shopify vil blive samlet under et enkelt tag – dit ERP – system, så data ikke går tabt i mængden, så du mindsker chancen for fejl og så du kan spare på arbejdskraften i din virksomhed.

Når du indgår et samarbejde med Connectify vil du først få skabt rammerne for dit behov. Hvilken data skal der bygges en bro for, og hvor meget skal der ryge frem og tilbage mellem de forskellige systemer. Det nytter ikke at skabe alt muligt fancy, hvis det ikke er et behov, eller skygger for den reele mening med integrationen. Connectify stiller dig en række spørgsmål, så du selv kan blive fuldtændig klar på dit behov, og så den rette integration kan blive bygget til dig.

Connectify er en af de mest sikre løsninger, i forhold til din data. Mange integrationer kræver at man bygger et modul i ens e-commerce løsning eller har adgang til en server, men ikke Connectify. Connectify bygger en middleware løsning – en cloudbaseret løsning – som sikrer din data og beskytter din e-commerce fra at blive pillet ved. Alt ligger sikkert oppe i skyen.

Men hey, skulle uheldet være ude, så kan du altid tage fat i Connectify. Også selv kl 3 om natten.

Vi har bygget broer siden 2014 og udvikler os konstant. Det gør vi fordi vi ikke kan lade være, og for at give dig det produkt, som du kun tør drømme om.

Er du interesseret i at høre mere om hvad Connectify kan gøre for dig?

Klik her og bliv klogere.

FAQ om Shopify

Er shopify let?

Ja, det er super let at komme i gang med shopify. Du opretter bare en bruger og går i gang med at designe din webshop. En webshop tager ikke lang tid at stable på benene. Du behøver hverken være grafisk designer eller udvikler for at lave en webshop. Alle kan gøre det.

Hvad koster Shopify?

Shopify koster ikke meget. Det koster lidt over 200kr om måneden at hoste en webshop hos Shopify. Du skal ikke sælge mange produkter før din webshop er tjent ind, hvilket er super fedt for nystartede virksomheder og side-hustles.

Hvad er Shopify Apps?

Shopify Apps er udvidelser du kan købe til din Shopify webshop. For eksempel kan du købe apps til at lave en rullende bjælke med en rabatkode eller automatisering af fragt, marketing, nyhedsmailkampagner eller noget helt andet. Der findes flere tusind Shopify Apps som du bare kan plukke af. 

Hvad er Shopify Experts?

Shopify Experts er en service som SHopify tilbyder. Gennem denne service kan du tale med eksperter indenfor en lang række fgagområder, som for eksempel salg, marketing og udvikling. Hvis du selv mangler viden på et område kan Shopify Experts være virkelig hjælpsomt. Vær dog opmærksom på at det kan koste en del. Spørg i Shopify forummet om der er nogen der har erfaring med at bruge Shopify Experts med dit problem.

Kan jeg bruge Shopify?

Det helt korte svar er; ja. De fleste mennesker med en anelse forståelse for at arbejde på en computer vil kunne gå i gang med Shopify med det samme. Det kræver hverken træning eller dyb viden. Kun en anelse om hvor du vil hen med din webshop og hvad du vil sælge.

Har du et produkt, så tag springet og start med Shopify.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bliv ringet op!

Har du lyst til at blive ringet op for at høre mere om Connectify, eller få svar på de spørgsmål du har i forhold til jeres forretning, så udfyld venligst formularen nedenunder, og så ringer vi dig op.