10 fejl du SKAL undgå i dit ERP projekt

DIn virksomhed kan skaleres helt vanvittigt når dine ERP projekter lykkes. Det er dog — desværre — langt fra tilfældet hver gang.

Mange af vores kunder opsøger os efter mislykkede ERP projekter og frustrationer over deres nuværende setup. Det er langt fra alle ERP projekter der lykkes.

Derfor bør du læse denne liste.
Vi har samlet 10 fejl du SKAL undgå i dit ERP projekt.

Undgå disse fejl, og mærk den kæmpe forskel et succesfuldt projekt kan gøre for dig og din virksomhed.

1. Dårlig planlægning

Alle succesfulde projekter starter med god planlægning. Når man snakker om planlægning i ERP regi, så er det ikke nok at blive enige om, at “nu er det nu og her er en deadline”. Der skal meget mere til.

Udvikling af de rette integrationer tager tid, og uforudset udgifter, ændringer i deadline og udfordringer der ligger på lur er mere en regel end en undtagelse. Hvis du dog sørger for at have overblikket fra starten, at have et fornuftigt budget med plads til op- og nedture og at have tid nok til deadline, så du ikke får stress over uforudsete udfordringer i processen — ja, så er du godt på vej.

2. Alt for høje forventninger

Et ERP projekt kan helt sikkert rykke grænserne for hvad der kan lade sig gøre i din eCommerce virksomhed. Men det kan ikke trylle.
Så hold forventningerne nede på et plan, som er til at ramme. Lav en skriftlig forventningsafstemning med alle interessenter, og sørg for at alle er enige og ved hvad de kan forvente, når projektet er slut. Hvis ikke du gør det, så ender du med et produkt der ikke kan det som du regnede med, hvilket betyder at alle skal bruge ekstra tid på at lave rettelser. Den slags tager virkelig lang tid og kan i sidste ende koste dig mange penge. Forventningsafstem — det er mega vigtigt.

3. Usund data

Grundlaget for et velfungerende ERP system er sund data. Hvis du ikke har det, så vil dit ERP ikke virke optimalt, og dit projekt vil derfor være svært at fuldføre. Husk på det her: Et ERP system er kompleks software, og hvis det ikke behandles på den måde det er skabt til, eller hvis systemet får ringe eller forkert data, så vil systemet give dig tilsvarende resultater. Ringe eller forkert.
Sørg for at have din data i orden inden du begynder at udvikle på dit ERP system.

4. Manglende uddannelse af brugerne

Dit ERP system er kun så godt som de mennesker der bruger det. Du kan hive nok så meget kvalitetsdata ud af dit system, men hvis brugerne ikke forstår funktionerne, meningen med dem, hvad man kan bruge systemet til og hvordan man rykker videre derfra, så er dit ERP system ikke meget værd.Invester i oplæring af brugerne. Det vil helt klart betale sig. Du undgår nemlig ærgerlige fej, og tiden fra starten af projektet til implementeret, funktionsdygtigt og flyvende system bliver langt kortere.

5. Mangel på inddragelse

Hvem kender systemet bedst?

Er det dem der bygger det tekniske setup, eller er det dem der sidder og bruger det hver dag? Vi kan sagtens give dig en ledetråd, men vi tror at du er med på hvor vi vil hen.
Hvis du ikke inddrager brugerne af dit ERP system går du glip af en masse lette sejre. De kan hurtigt be- eller afkræfte vigtigheden af særlige indsatsområder og kan endda kokmme hidtil utænkte scenarier, som sætter projektet i et helt nyt lys. Sørg for at inddrage brugerne. Det sparer dig tid og penge i den anden ende, hvor brugerne kommer til at foreslå ændringer på det ellers færdige projekt.

6. Mismatch med virksomhedens processer

Man kan hurtigt blive sneblind i alle de fede muligheder der ligger i ens ERP system. Hvorfor nøjes med den lille pakke, når man kan tage den store? Hold your horses. Husk at tænke over, om de ændringer du ønsker at lave, matcher med virksomhedens processer og retningslinjer. Prøv lige at forestille dig det. Du er gået i gang med et kæmpe projekt der skal vende op og ned på virksomhedens ERP system, men det bliver skudt ned halvvejs til målstregen, fordi det slet ikke passer på virksomhedens processer og retningslinjer. Det er godt nok ærgerligt.
Spar lærepengene og sørg for at projektet passer til virksomheden.

7. Uforudsete udgifter ved skræddersyning

Det virker så simpelt, ikke? At lave en knap der gør en — på overfladen — simpel ting. Det kan leverandøren da godt hurtigt lave? Det koster vel ikke? Det er en kæmpe fejl at have den tankegang, at simple skræddersyede værktøjer ikke koster noget. Det kræver nemlig både en masse tid og ekspertise at lave løsninger specielt til dig og din virksomhed. Lige så snart at specifikke ydelser som denne tilføjes til dit projekt ryger du ud i nye prissætninger. Det kommer ofte bag på folk, og det er ikke sjovt. Sørg for at få styr på hvad projektet koster i sin helhed, og hvad de skræddersyede tiltag koster for sig selv. På den måde får du ikke en grim overraskelse når der skal betales.

8. Utilstrækkelige tests

En kæmpe del af softwareudvikling og ERP optimering er tests. Hvis der ikke bliver testet nok, så kommer du rimeligt sikkert til at støde på problemer. Sørg for, at dit projekt bliver gennemtestet inden det ryger ud til brugerne. Hvis du ikke gør det, kommer du til at opleve en masse problemer der skal løses, og at du bliver flaskehals i den proces. Tests hjælper med at kurere de første og værste børnesygdomme dit ERP projekt møder, inden det er ude for at præstere. Lad være med at sende et ufærdigt projekt ud hos brugerne. Det er jo helt gak, egentlig.

9. Dårlig kommunikation

Gennemgående for alle punkterne her på listen er, at hvis man skal lykkes med sit projekt, så skal man have fokus på kommunikationen. Sørg for at have en krog i alle interessenterne i alle faser af projektet. Det er vigtigt for at sikre projektets succes. På samme tid undgår du spildt arbejde, fordi interessenterne hele tiden ved hvad du laver og siger god for det. Kommunikation skaber succes. Så simpelt er det.

10. Mangel på vedligeholdelse

Nu er projektet lavet færdigt, og det gik heldigvis godt. Men festen slutter ikke her. Hvis du ikke vedvarende sørger for at dit ERP system arbejder på den rette frekvens, måler de rette ting og optager den rette data, så står du pludselig med et kæmpe oprydningsarbejde. Virksomheder ændrer sig. Deres data skifter form, processer gøres digitale og roller forsvinder. Det har alt sammen kæmpe betydning for hvordan dit ERP system fungerer. Sørg for at holde løbende øje med, om dit ERP system er sundt og raskt.

Snak med os om dit næste integration projekt, Connectify har mange års erfaring i ERP systemer.

Der er ikke et integration projekt vi ikke kan lave, for vi har hovederne så dybt begravet i den her specialisering, at vi har opgivet alt håb om at se dagens lys igen.

Sidder du med et forældet system og overvejer et nyt, men mangler en ERP leverandør – kan du med fordel læse vores Guide: Vælg den rette ERP leverandør
Skal du automatisere dine arbejdsopgaver?

Ræk ud og lad os tage en snak om det.

Bliv ringet op!

Har du lyst til at blive ringet op for at høre mere om Connectify, eller få svar på de spørgsmål du har i forhold til jeres forretning, så udfyld venligst formularen nedenunder, og så ringer vi dig op.





    Indholdfortegnelse